Newsroom for betevé by

Year: 2017
Tags: Creative Direction in Production, Environmental Design

Photography by Leo García Mendez and José Hevia 

161 views

The desire to alter the perception of not only the local channel, but the city as well through place branding, has been the driving force and motif behind the rebirth of betevé. Through a 360º repositioning, one of our most extensive projects so far, the renewal not only included strategy, narratives and graphic applications, but also a revision of the environmental design where the action takes place: the newsroom. 

  • Folch - Newsroom for betevé
  • Folch - Newsroom for betevé
  • Folch - Newsroom for betevé

Photo by José Hevia 

Building a space around the brand

To envision and create this new interior environment for betevé, we needed reinforcement. The interior designer and architect Stefano Colli was at our service. Due to earlier collaborations with Stefano we knew he was the right person to understand the language of the brand and to find an interesting solution that would meet the requirements of the newsroom and other interior applications. 

Newsroom for betevé | Folch
Newsroom for betevé | Folch
Newsroom for betevé | Folch
Newsroom for betevé | Folch
Newsroom for betevé | Folch
  • Folch - Newsroom for betevé
  • Folch - Newsroom for betevé
  • Folch - Newsroom for betevé

Photo by José Hevia

Building a dynamic news studio

The material played a crucial part in the design of the news studio. The screens are accompanied by surfaces made from LED supported cellular polycarbonate, which gives the studio multiple lighting and mood options. The reinforced glass partitions reflect the adjustable lights and create a dramatic atmosphere for the space. Contrasting with the otherwise transparent materials, a soft circular carpet provides an intimate environment, while the three-legged beech wood stools by Martín Azúa for Mobles114 add a classic, yet contemporary touch.  

Share
Creative Direction in Production, Environmental Design. 2017